Aki szereti a mákos gubát, akkor az biztos, hogy ebben a formában még jobban fogja szeretni...
Hozzávalók :
10 db kifli,
5 tojás,
10 dkg darált mák,
15 dkg cukor,
1 vaniliás cukor
1 liter tej,
reszelt citromhéj,
lekvár (házi sárgabaracklekvár a legjobb)
A kiflit karikázzuk fel, érdemes még a karikákat is elfelezni. Az egész torta készítésében, ez a legnagyobb meló.
A tejet
tegyük fel melegedni, vigyázzunk, hogy ne forrjon fel. A tejhez tegyük a
reszelt citromhéjat és a vaniliás cukrot.
A mákot keverjük össze a cukorral.
Ha a tej
felmelegedett kererjük simára a tojások sárgájával, és öntsük rá a
kiflikre, egy fakanállal keverjük jól össze. Fokozatosan kevergetve
adjuk hozzá a cukros mákot.
A 26 cm-es tortaformánkat vajazzuk ki, és
szórjuk meg egy kis zsemlemorzsával. Öntsük bele a mákos kifliket, egy
kicsit nyomkodjuk meg. Miután a tetejét vékonyan megkentük lekvárral, előmelegített sütőben süssük kb. 15 percet.
Az 5
tojásfehérjét verjük kemény habbá, és a 15 perc sütési idő lejárta után
kenjük el a tetején, majd pár percre tegyük vissza a sütőbe pirulni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése