2014. október 21., kedd

Mákos guba torta

Aki szereti a mákos gubát, akkor az biztos, hogy ebben a formában még jobban fogja szeretni...


Hozzávalók : 

10 db kifli, 

5 tojás, 

10 dkg darált mák,

15 dkg cukor,

1 vaniliás cukor

1 liter tej,

reszelt citromhéj, 

lekvár (házi sárgabaracklekvár a legjobb)

 

A kiflit karikázzuk fel, érdemes még a karikákat is elfelezni. Az egész torta készítésében, ez a legnagyobb meló.

A tejet tegyük fel melegedni, vigyázzunk, hogy ne forrjon fel. A tejhez tegyük a reszelt citromhéjat és a vaniliás cukrot. 

A mákot keverjük össze a cukorral. 

Ha a tej felmelegedett kererjük simára a tojások sárgájával, és öntsük rá a kiflikre, egy fakanállal keverjük jól össze. Fokozatosan kevergetve adjuk hozzá a cukros mákot. 

A 26 cm-es tortaformánkat vajazzuk ki, és szórjuk meg egy kis zsemlemorzsával. Öntsük bele a mákos kifliket, egy kicsit nyomkodjuk meg. Miután a tetejét vékonyan megkentük lekvárral, előmelegített sütőben süssük kb. 15 percet.

Az 5 tojásfehérjét verjük kemény habbá, és a 15 perc sütési idő lejárta után kenjük el a tetején, majd pár percre tegyük vissza a sütőbe pirulni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése