2013. szeptember 24., kedd

Tejszínes spenót sütőben sütve tükörtojással

Nem nagyon voltunk jó viszonyban a spenót meg én, de ebben a formában megkedveltük egymást. Fontos, hogyha nem friss spenótból készíted, akkor ne a pürésített formát válaszd, hanem a levelest. Nekem a bevált beszerzési helyem fagyasztott spenót tekintetében a tesco (saját terméke). Nem egyben , hanem kis tömörített golyókban van a zacskókban.




Hozzávalók:
2 x 450 g fagyasztott spenót
6 tojás
kevés víz
3 dl tejszin
2 gerezd fokhagyma
pár g parmezán sajt (ízlés szerint)
só, bor, szerecsendió




Lábasban összerottyantom a spenótot a két szétnyomott fokhagyma gerezddel, kevés vízzel és a tejszínnel. Ez kb 5 perc. Megfűszerezem sóval, borssal és szerecsendióval. Reszelek bele parmezánsajtot, majd átöntöm egy tepsibe. Kanállal mélyedéseket csinálok a spenótba és azokba helyezem a tojásokat. A tojás tetejére önthetünk egy kis tejszínt, esetleg parmezánt is reszelhetünk.
Előmelegített sütőben 180 fokon, kb 20 perc alatt készre sütöm.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése