Nyáron, a 2 nm-es kertemben rengeteg paradicsom terem, annyira sok, hogy nem tudjuk elfogyasztani.
Most is nagyon sok van, így a mai nap egy paradicsomleves készült, olaszosan, amit inkább azoknak ajánlok, akik nem édesen szeretik, hanem olaszosan, vagyis fűszeresen...
1,5 kg érett
paradicsom (ha éppen nincs szezonja, jó a konzerv is)
1 kaliforniai
paprika
1 nagy fej
hagyma
4-5 gerezd
fokhagyma
1,5 húslé
(szoktam néha csalni húsleves kockával)
½ dl oliva
olaj
ízlés szerint
fűszerek: só, bors, oregánó, bazsalikom
kenyérkockához:
pár szelet
száraz, vagy akár friss kenyér
oliva olaj
olasz
fűszerkeverék
Elkészítés:
kockára
vágott hagymát, pritamint és fokhagymát olivaolaj megpirítjuk. A paradicsomokat
le forrázuk, héjukat eltávolítjuk és kockára vágjuk és a többihez adjuk, majd
felöntjük húslével.Amikor még nincs egészen kész, fűszerezzük. Ha jól megfőtt, botmixerrel
pépesítjük.
Közben a régi
száraz kenyereket felkockázom, oliva olajon megforgatom, megszórom valamilyen olasz
fűszerkeverékkel, ( pl kotányi olasz őrlős, de nekem nagyon szuper olasz só
nélküli provence keverékem van, a
lényeg, hogy legyen benne bazsalikom, oregánó, rozmaring, kakukkfű..) és addig
pirítóm amíg gusztusos ropogós levesfeltétünk készül belőle!
PM
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése