2013. augusztus 15., csütörtök

Olasz paradicsomleves provancie kockákkal


Nyáron, a 2 nm-es kertemben rengeteg paradicsom terem, annyira sok, hogy nem tudjuk elfogyasztani.
Most is nagyon sok van, így a mai nap egy paradicsomleves készült, olaszosan, amit  inkább azoknak ajánlok, akik nem édesen szeretik, hanem olaszosan, vagyis fűszeresen...





Hozzávalók:
1,5 kg érett paradicsom (ha éppen nincs szezonja, jó a konzerv is)
1 kaliforniai paprika
1 nagy fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1,5 húslé (szoktam néha csalni húsleves kockával)
½ dl oliva olaj
ízlés szerint fűszerek: só, bors, oregánó, bazsalikom

kenyérkockához:
pár szelet száraz, vagy akár friss kenyér
oliva olaj
olasz fűszerkeverék




Elkészítés:
kockára vágott hagymát, pritamint és fokhagymát olivaolaj megpirítjuk. A paradicsomokat le forrázuk, héjukat eltávolítjuk és kockára vágjuk és a többihez adjuk, majd felöntjük húslével.Amikor még nincs egészen kész, fűszerezzük. Ha jól megfőtt, botmixerrel pépesítjük.

Közben a régi száraz kenyereket felkockázom, oliva olajon megforgatom, megszórom valamilyen olasz fűszerkeverékkel, ( pl kotányi olasz őrlős, de nekem nagyon szuper olasz só nélküli provence keverékem van,  a lényeg, hogy legyen benne bazsalikom, oregánó, rozmaring, kakukkfű..) és addig pirítóm amíg gusztusos ropogós levesfeltétünk készül belőle!

PM


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése