2013. november 12., kedd

3 csokis cheesecake

Sajttorta és még csokis is...mennyei :) A kedvesemnek ma van a szülinapja, ezzel a finomsággal leptem meg. A receptet a Stahl csupa csoki különszámából néztem ki, köszönet érte Wichmann Annának, a főszerkesztőnek :) Nem bántam meg, hogy ezt választottam mára.


Alsó réteg:
5 dkg étcsokoládé apróra törve
7 dkg vaj
18 dkg töltetlen csokis keksz morzsára darálva

Mogyorós tölelékhez:
7 dkg mogyoróvaj
25 dkg natúr krémsajt
10 dkg porcukor
1 tojás
2 evőkanál liszt

Tejcsokoládés töltelékhez:
5 dkg tejcsokoládé apróra törve
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
25 dkg natúr krémsajt
7 dkg porcukor
1 tojás
2 evőkanál liszt

Étcsokoládés töltelékhez:
5 dkg étcsokoládé
5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
25 dkg natúr krémsajt
6 dkg porcukor
1 tojás
1/2 dl mogyorólikőr vagy pl baileys
2 evőkanál finomliszt





A rétegezésnél ügyeljünk arra, hogy betartsuk a hűtős pihentetős fázisokat, mert így a rétegek tuti nem folynak egybe.

Kenjünk ki vajjal egy 24 cm-es csatos tortaformát, aminek az alját előtte még sütőpapírral is béleljünk ki.

Az alsó réteghez a csokoládét és a vajat gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk, majd rálocsoljuk a morzsára és fakanállal összekeverjük. A tortaforma alján szétterítjük és egyenletesen szétnyomkodjuk, akár egy pohár alja segítségével.

A mogyorós töltelékhez a mogyoróvajat mikróban meglangyosítjuk majd robotgéppel hozzákeverjük a többi hozzávalót. A kekszlapra simítjuk, lefóliázzuk és a mélyhűtőbe, de legalább a hűtőbe tesszük (nekem nem fért be a mélyhűtőbe) és kb 25 percig dermedni hagyjuk. Közben elkészítjük a következő réteget.

A tejcsokoládés töltelékhez a csoki darabokat enyhe gőz fölött megolvasztjuk egy fémtálban , majd levesszük a gőzről, a robotgéppel hozzákeverjük a többi hozzávalót. Rásimítjuk a mogyorós töltelékre. A tortát újra betesszük a hűtőbe 25 percig.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Az étcsokoládés töltelékhez a csoki darabokat szintén gőz fölött megpuhítjuk egy fémtálban, majd ha levettük a gőzről, robotgéppel hozzákeverjük a többi hozzávalót. A jól lehűlt tejcsoki rétegre kenjük.

A tortát kb 50 perc alatt készre sütjük. Nem baj ha ilyenkor még folyós, ha kihűl, meg fog dermedni.
Amikor kihűlt, pár órára érdemes hűtőben pihentetni. Legjobb előző nap elkészíteni, addigra biztos jól összeáll a torta.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése