2014. október 22., szerda

Banános zabpelyhes keksz


Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nálunk mindig van pár fáradt banán.
Ez a süti mindig akkor készül, ha azt már senkinek nincs gusztusa megenni.
2 formában készítettem már el, mindkettő nagyon jó. Kicsit a keksz formályú keményebb,
de nem az a ropogós fajta. A fotón most a kekszes variáció látható.
De ha nem akarsz vacakolni vele, akkor ahogy a gyümölcskenyér készül, bele rakod egy olyan kis tepsibe és egyben megsütöd. A hozzávalókban van egy alap kombináció, de pl a lisztet ki szoktam váltani darált dióval, darált mandulával, kókuszlisztel vegyesen... vagy ami éppen van itthon.




12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
12,5 dkg aprószemű zabpehely
10 dkg nádcukor
½ tk szódabikarbóna
½ tk sütőpor
fahéj só
3 banán
1 tojás
kevés kakaó por
kevés aszalt áfonya (vagy aszalt sárgabarck, vagy mindkettő)
2 marék hántolt napraforgó
2 marék dió...vagy amilyen magod van otthon.

Nem kell hozzá semilyen zsíradék, jól látod. Mindent összekeversz, természetesen a diót, aszalt gyümiket érdemes apróra vágni, banánt villával, vagy botmixerrel pépesíteni. Majd sütőpapíros tepsiben kanállal kekszeket formázol, a tetejére helyezett mandula kellemesen megpirul, jó ízt ad neki. 180fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütöd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése