Ma a mandula és a karamelizált körte párosítását mutatom be nektek :)
Hozzávalók:
3 db körte
150 g teljes kiőrlésű liszt
150 g örölt mandula
4 tojás
300 g vaj
200 g barna cukor
1 tk sütőpor
1 tk fahéj
A megtisztított felszeletelt körtéket 50 g vajon megpároljuk, de ne túl puhára, majd 50 g cukorral karamelizáljuk. Félreteszzük.
A maradék vajat megolvasszuk, a tojásokat felverjük és az összes hozzávalóval összekeverjük, robotgéppel simára keverjük. Viszonylag híg állagot kapunk, ne ijjedjünk meg tőle.
A sütőpapírral kibélelt kivajazott tortaformába öntjük aminek a tetejére helyezzük a körte szeleteket. A serpenyőben maradt ragacsos levet a tetejére öntjük és 180 fokos sütőben kb 45 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése