Itt voltak nálam a csajok, megünnepeltük, hogy mind a 3an átléptük a szép kerek 40es évfordulót.
Nem bánkódtunk ezen, a torta is gyorsan fogyott.. :)
Nem bánkódtunk ezen, a torta is gyorsan fogyott.. :)
Linzer tésztát készítünk:
20 dkg liszt
15 dkg margarin
8 dkg porcukor
fél zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
1 db tojássárgája
reszelt citromhéj
a hozzávalókat összegyúrjuk és sütőpapírral bélelt kivajazott torta formába szétnyomkodjuk és 180 fokos sütőben megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
a hozzávalókat összegyúrjuk és sütőpapírral bélelt kivajazott torta formába szétnyomkodjuk és 180 fokos sütőben megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Túró töltelék:
0.5
kg túrót
2-3 evőkanál búzadara
1 tojás
kb 5 dkg cukor ( ízlés szerint )
1 vaniliáscukor
kevés citromhéj
mazsola (aki szereti én nélküle szoktam)
sárgabarack lekvár
Öszzekeverjük a hozzávalókat és kicsit állni hagyjuk. A kisült kihűlt tésztát vékonyan megkenjük baracklekvárral. És rákenjük a túrótölteléket.
Tojáshab :
5 tojásfehérje
25 dkg cukor
20 dkg cukrot kevés vízzel jó sűrűre felfőzni, úgy hogy a cukor
gyöngyözzön (éppen csak annyi vizzel amennyi a cukrot ellepi, és közben kevergetni nem szabad! )
A
maradék 5 dkg cukrot a tojásfehérjékkel habbá verni és forrón
hozzáadni a cukros vizet is. Ezzel együtt kemény habbá kell verni.
A tojáshabot egyenletesen kenőkéssel simára elkenni a túrón és utána a sütőben szárítani 150 fokon. Amikor kicsit barnul a tetje, akkor jó.
Amikor kihűl a torta, lehet, hogy kevés cukros lé összegyűlik a hab és a túró között, de ezt finoman érdemes leönteni róla a torta forma fenhagyásával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése