2014. február 28., péntek

Vöröslencsekrémleves kolbásszal

A családunk apraja nagyja nagyon leveses. A baj csak az, hogy vöröslencsét nem lehet minden boltban kapni, ezért érdemes betárazni, ha ráakadsz valahol. Persze, csak ha te is rákattansz, mint mi, erre a  nagyon gazdag ízvilágú, sűrű és tartalmas krémlevesre.

















Hozzávalók:
1 szál kolbász (nálam csak a száraz házi kolbász jöhet szóba)
2 közepes sárgarépa
1 fej vöröshagyma kockára vágva
1 kis darab zeller kockára vágva
2 gerezd fokhagyma összezúzva
25 dkg vöröslencse
1 kis üveg sűrített paradicsom
2 db babérlevél
1 csokor petrezselyem apróra vágva
1 marhahúsleves kocka 
2 evőkanál olaj
só, bors

Elkészítés:
Az olajon megprítjuk a kolbász karikákat, majd kivesszük és félretesszük. Az olajban beletesszük a hagymát, répát, zellert, fokhagymát és a petrezselymet és kb 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a vöröslencsét, majd felöntjük vízzel. Lehet ízesíteni a húsleveskockával és a babérlevéllel.

Az egészet felforraljuk, majd kis lángon lefedve nagyjából 40 percig főzzük, amíg a lencse megpuhul. Csak a végén sózzuk és borsozzuk.

Tálalás előtt turmixoljuk és a kolbászkarikkal díszítjük (nekem már nem maradt, a levesből is alig tudtam egy keveset megmenteni a fotózáshoz :))




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése