2014. január 27., hétfő

Kukoricás palacsinta karamelizált lilahagymával

Reggeli fogásnak ajánlanám. Nagyon jó nap indító, igaz kicsit több időt igényel mint egy szendvics elkészítése, de néha érdemes időt szakítani rá.
Régi Stahl recept alapján csináltam, csak a fehér lisztet cseréltem le szezámmag lisztre.


Hozzávalók:

4 fej lilahagyma
1 marék kakukkű (ha lehet friss)
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olivaolaj

A palacsintához:
2 doboz 40dekás kukoricakonzerv
3 gerezd fokhagyma
4 tojás
10 dkg kukorica liszt
10 dkg szezámmag vagy bármilyen általad kedvelt liszt
1 teáskanál sütőpor
só és frissen őrölt fehér bors
olivaolaj sütéshez

a tálaláshoz tejföl

A megpucolt lilahagymákat vékony szeletekre karikázom, a kakukkfű ágakről leszedem a leveleket. Serpenyőben a vajat és az olajat összeolvasztom majd beleszórom a hagymakarikákat, rászórom a kakukkfüvet és az ágakat is beledobom az intenzívebb íz kedvéért, persze azt később kiveszem. Megkeverem, majd fedő alatt kb 10 percig párolom, utána fedő nélkül hagyom még kb 10 percig, hogy kicsit karamellizálódjanak.

Miközben puhul a hagyma elkészítem a palacsintákat.

A tésztájához a kukoricakonzervet lecsöpögtetem, fokhagymát felaprítom és a tojások sárgájával együtt összeturmixolom. A tojások fehérjét kevés sóval felverem. A liszteket a sütőporral sóval és kevés borssal összekeverem, majd a kukoricás masszához keverem. Végül hozzáadom a tésztához a felvert fehérjehabot és ezzel kész is a palacsintatészta.

Serpenyőben olajon, púpos evőkanálnyi adagokból kis palacsinta formákat alakítok és oldalaként kb 2-2 perc alatt aranybarnára sütöm.

Jó étvágyat kívánok!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése