2013. november 1., péntek

Spenótos, juhtúrós göngyöleg, forró paprikasalátával

Imádom a juhtúrót és a spenótot együtt. Bármilyen husival ízletes falat.
Hozzávalók:
6 szelet sertés comb
3 marék bébispenót
10 dkg juhtúró
Tricolor paprika ( 1 piros, 1 zöld, 1 sárga)
2 kápia paprika
2 közepes fej lilahagyma
1 póréhagyma
4 ek szójaszósz
só, bors

A hússzeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, beborsozzuk, és egy vékony olajréteggel bekent alufólia darabra fektetjük őket. A juhtúrót (ha kell, akkor egy kanál tejföl segítségével) villával megtörjük, és a hússzeletekre kenjük. A bébispenótot megmossuk, és felitatjuk róla a vizet egy papírtörlő segítségével. Ráhalmozzuk a spenótot a juhtúróra, és felgöngyöljük a húst, ügyelve, hogy a töltelék ne folyjék ki, majd az alufóliába szorosan bebugyoláljuk. Mehet az előmelegített sütőbe 180 fokra, kb.75 percre.

Amíg a hús sül, a paprikát felcsíkozzuk, a hagymát felkarikázzuk.
Amikor a hús elkészült, kibontjuk, és hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni, hogy könnyebb legyen szeletelni. Tálalás előtt a paprikát néhány csepp olajon megpirítjuk és szójaszósszal is meglocsoljuk.
Nem kell teljesen átsütni a paprikát, úgy jó, ha még kicsit roppan.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése