2013. november 7., csütörtök

Chilisbabos sertésszeletek sültkrumplival

Elég laktató étel, ezért nem pont vacsorára ajánlom. :)



Hozzávalók:

6-8 szelet sertéscomb
2 fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 konzerv vörösbab
1,5 kg burgonya
15-20 dkg reszelt sajt
só, bors, őrölt chili
olívaolaj

A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, besózzuk, beborsozzuk, majd kevés olívaolajon mindkét oldalukat megpirítjuk, és félretesszük. A hagymát karikákra vágjuk, a hússzaftos serpenyőben egy kockára vágott paradicsom társaságában kicsit megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, a babról leöntjük a levet, és hozzáadjuk. A chilivel csak óvatosan, nehogy ehetetlen legyen.
A hús szeleteket egy mélyebb, kiolajozott tűzálló tálba tesszük, és a chilisbabot a tetejére halmozzuk.
A tálat lefóliázzuk, és 180 fokos előmelegített sütőbe toljuk kb. 50 percre.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, alaposan megmossuk. 3 ek olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk és alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol érje az olaj a krumplit.
Elterítjük a krumplit egy tepsibe, és lefóliázzuk. A hús sülési idejének a felénél a krumplit is betolhatjuk a sütőbe.
A közel egy óra leteltével eltávolítjuk a fóliát mindkét tepsiről, és a húsra sajtot szórunk. Hagyjuk, hogy a sajt és a krumpli is megpiruljon.
Kész is! Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése