2013. október 24., csütörtök

Rozmaringos körtés zellerkrémleves

A családom nagyon leveses, ezért gyakran próbálkozom új receptekkel, hogy minél változatosabb legyen az étkezésük. Ezt a zellerkrémleves variációt a Mautner Zsófitól láttam, és azonnal ki kellet próbálnom, mert rögtön gondoltam, hogy a zeller és a körte nagyon passzol egymáshoz. Nem csalódtam, nagyon fincsi lett :)



Hozzávalók:
kb 40 dkg zeller
2 körte
2 db krumpli (közepes)
1 fej hagyma
1 friss rozmaring ág
2 liter húsleves
2 dl tejszin
kb 8 dkg vaj
só, bors, csipet szerecsendió


Megolvasztott vajon üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát és az egész a rozmaringágat. Rádobjuk a lereszelt zellert és krumplit, és átforgatjuk. Felöntjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felkockázott körtét. Fedő alatt, közepes lángon kb. 15 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Botmixerrel pürésítjük. Beleöntjük a tejszínt majd végül épp egy csipet frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Ajánlom mellé a tortilla chipszet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése