Hozzávalók:
20 dkg liszt
30 dkg étcsokoládé
4 tojás
20 dkg cukor
3 dkg kakaópor
1 mokkáskanál sütőpor
2 mokkáskanál szódabikarbóna
30 dkg vaj
csipet só
kis üveg sárgabaracklekvár (házi, ha lehet)
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval keményre, a sárgáját pedig a cukorral habosra verjük. Utóbbihoz hozzáadunk 25 dkg olvasztott vajat. 10 dkg csokit apróra vágunk, majd hozzáadjuk a liszt-sütőpor-szódabikarbóna-
35-40 percig előmelegített 180°C-on sütjük, kivajazott-kilisztezett tortaformában.
Miután kihűlt a tészta, késsel kettévágjuk, átkenjünk lekvárral, majd egymásra borítjuk megkapargatjuk a torta tetejét egy késsel, és átkenjünk lekvárral, de csak vékonyan, hogy beigya azt egy kicsit. Ezután a maradék 20 dkg csokit gőz felett olvasztjuk 5 dkg vajjal, a torta közepétől kifelé haladva leöntjük vele, késsel pedig rásimítjuk a tetejére, oldalára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése