2013. szeptember 13., péntek

Zaher torta

Csokis torta, házi sárgabarack lekvárral, nagyon jó kombináció, próbáljátok ki.


































 
Hozzávalók:
20 dkg liszt
30 dkg étcsokoládé 
4 tojás
20 dkg cukor
3 dkg kakaópor
1 mokkáskanál sütőpor
2 mokkáskanál szódabikarbóna
30 dkg vaj
csipet só
kis üveg sárgabaracklekvár (házi, ha lehet)

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval keményre, a sárgáját pedig a cukorral habosra verjük. Utóbbihoz hozzáadunk 25 dkg olvasztott vajat. 10 dkg csokit apróra vágunk, majd hozzáadjuk a liszt-sütőpor-szódabikarbóna-kakaópor elegyéhez, ezt a keveréket pedig apránként hozzáadjuk a tojásos masszához. Ehhez a szilárd masszához adjuk hozzá a felvert fehérjét, óvatosan simára keverjük.

35-40 percig előmelegített 180°C-on sütjük, kivajazott-kilisztezett tortaformában.
Miután kihűlt a tészta, késsel kettévágjuk, átkenjünk lekvárral, majd egymásra borítjuk megkapargatjuk a torta tetejét egy késsel, és átkenjünk lekvárral, de csak vékonyan, hogy beigya azt egy kicsit. Ezután a maradék 20 dkg csokit gőz felett olvasztjuk 5 dkg vajjal, a torta közepétől kifelé haladva leöntjük vele, késsel pedig rásimítjuk a tetejére, oldalára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése