2013. szeptember 15., vasárnap

Sertésszelet sonkával és zsályalevéllel

A kertemben terem zsálya, nem is nagyon használom másra, csak erre az ételre. Ezt elkészíteni igazán gyorsan lehet, nagyon mutatós és finom is. A hozzávalókat a Lidl-ben szoktam beszerezni, értem ez alatt a light sertéskarajt és a falusi sonkát. Köretnek legjobban a spárgát szeretem hozzá, de annak most nincs szezonja, így maradt a paradicsomos penne, amit a gyerekek is szívesen megesznek. Az egész elkészült max. 45 perc alatt :) Jó főzőcskézést!



Hozzávalók 2 fő részére:
5 db sertésszelet
5 db sonka (prosciutto)
5 db zsályalevél
60 g vaj
2 ek olivaolaj
1 dl száraz fehérbor
1 dl tejszin
pár csepp tabasco
pár csepp worcester
só, bors


A sertésszeleteket folpakkal lefedve klopfoljuk egyenletes vastagságúra. Enyhén sózzuk, borsozzuk. A sonka szeleteket vágjuk a hússzeletekkel megegyező méretűre. Minden szeletre helyezzünk egy sonkát és a tetejére pedig rakjunk 1 vagy 2 zsályalevelet. Hústűvel vagy fogpiszkálóval tűzzük össze.



Forrósítsuk fel az olajat és a vaj felét egy nagy serpenyőben és rakjuk bele a hússzeleteket. A sonkával fedett oldal legyen a felül és közepes lángon süssük 5-6 percig (nincs a szükség a megfordításra, át fog sülni így is). Szedjük ki a husikat egy tányérra.



A serpenyőbe öntsük bele a bort és nagy lángon addig forraljuk, amíg a z odasült darabkák elválnak a serpenyő aljáról. Adjuk hozzá a maradék vajat és tegyünk hozzá egy kis tejszínt, worcestert, tabascot sót és borsot. Ha jól elkevertük a mártást, öntsük rá a hússzeletekre.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése