Hozzávalók:
50 dkg túró
1 bögre búzadara
2 tojás
1 csipet só
1 vaníliás cukor
1 ek. cukor
1,5 bögre zsemlemorzsa
2 dl tejföl
2 ek porcukor
fél bögre kókuszreszelék
kókuszaroma
50 dkg túró
1 bögre búzadara
2 tojás
1 csipet só
1 vaníliás cukor
1 ek. cukor
1,5 bögre zsemlemorzsa
2 dl tejföl
2 ek porcukor
fél bögre kókuszreszelék
kókuszaroma
Egyszerű túrógombóc, kis extrával. A túrót villával, vagy
krumplinyomóval jól áttöröm, és belekeverem a 2 tojást, és a cukrot,
vaníliáscukrot, majd jöhet a búzadara is. Az a titka, hogy legalább egy
órácskát hagyom állni, hogy a búzadara megszívja magát a nedvességgel.
Vizet forralok, és vizes kézzel gombócokat formálok, majd kb. 5 perc alatt készre főzöm őket. Ha nincs kedved pepecselni, kanállal is beleszaggathatod a főzővízbe. Ha lebegni kezdenek a gombócok, akárcsak a gombócok általában, akkor már biztosan kész vannak. Amíg a gombóckák főnek, olaj nélkül, egy serpenyőben, a zsemlemorzsát megpirítom, és a kész gombócokat beleforgatom.
A tejfölt elkeverem a cukorral, kókusszal, és ezzel tálalom. Garantált a siker.
Valami tartalmasabb gulyásleves után, tökéletes főétel és desszert egyben.
Vizet forralok, és vizes kézzel gombócokat formálok, majd kb. 5 perc alatt készre főzöm őket. Ha nincs kedved pepecselni, kanállal is beleszaggathatod a főzővízbe. Ha lebegni kezdenek a gombócok, akárcsak a gombócok általában, akkor már biztosan kész vannak. Amíg a gombóckák főnek, olaj nélkül, egy serpenyőben, a zsemlemorzsát megpirítom, és a kész gombócokat beleforgatom.
A tejfölt elkeverem a cukorral, kókusszal, és ezzel tálalom. Garantált a siker.
Valami tartalmasabb gulyásleves után, tökéletes főétel és desszert egyben.
TIPP: a túró nagyon jó ízű tud lenni, ha reszelt citromhéjjal
bolondítjuk meg. by Flo
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése