2013. augusztus 12., hétfő

Csokoládés citrom torta

Kellemes frissítő hideg torta a meleg napokra!

Hozzávalók  24 cm-es tortaformához:

100 ml olaj
150 ml natur joghurt
50 ml víz
3 db tojás
100 ml lefőzött kávé
150 g cukor
150 g liszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
60 g kakaópor
csipet só


A krémhez:
méz ízlés szerint
250 g mascarpone
1 db lime leve és héjja lereszelve
1 db lime díszítéesnek a tetejére
1 dl tejszin

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
2. Egy tálba kimérjük a nedves hozzávalókat és a cukrot, habverővel kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól összekeverjük. Tortaformába öntjük és 25-30 percig sütjük. Szép sötét színe lesz. Ha kész, félretesszük hűlni.
3. Közben elkészítjük a krémet: a tejszínt felverjük, majd hozzáadva a mascarponét tovább habosítjuk. A  citrom héját hozzá reszeljük majd  levét is a krémbe facsarjuk, majd mézzel ízesítjük. Hűtőbe tesszük.
4. Ha a torta kihűlt, félbevágjuk, megkenjük a krém 1/3-ával, rárakjuk a másik lapot és kívül is bekenjük a krémmel. Hűtőben tartjuk tálalásig.

A torta annál finomabb, minél tovább áll a hűtőben, jól átázik és ez nagyon kellemes krémes állagot ad a tésztájának. Más gyümölcsökkel is érdemes próbálkozni. Nekem a másik kedvencem a málnás variáció :)









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése