2013. augusztus 15., csütörtök

Spenótos frittata

A spenóttal többségünk kerüli a találkozást, pedig vitamindús, és sok oldalú növény.






















2 vöröshagyma
spenót
1 ek olivaolaj
6 tojás
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
só, bors

Spenót tekintetében lényegtelen, hogy fagyasztott-e, vagy friss. A frisset talán jobban ajánlanám, hisz zöldségből, gyümölcsből általában a friss a nyerő.

A vöröshagymát apró kockára vágom, olajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a spenótot. Ha friss a spenót, akkor azt előtte metéltre vágom. Figyelem! Negyedére esik össze a hő hatására, úgy számoljuk. Nem írok mennyiséget, kinek mennyi tetszik.
Amikor a spenót is összeesett, leveszem a tűzről.
A tojást egy kis sóval, borssal, tejszínnel és a fokhagymával felverem.
A sütőt előmelegítem 200 fokra.
Előveszek egy kisebb tortaformát, nagyon vékonyan kiolajozom az oldalát is, hogy ne tapadjon rá a cucc. Az aljára kanalazom a spenótot, majd lassan folyatva ráöntöm a tojásokat.
Kb. 20 perc alatt a sütőben szépen felemelkedik a tojás.
Ha kész, azonnal tálalom, még mielőtt palacsintává lapulna. Tálalhatom tejföllel, vagy juhtúróval is nagyon finom.

TIPP: Kerülhet bele gomba is, vagy többféle hagyma a spenót helyett. by Flo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése