A lencsefőzelék sonkáért kiált, és én mindig megadom az
ételnek, amit kíván.
30 dkg lencse
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
1 pohár tejföl
só, bors, babérlevél
1 tk mustár
kötözött sonka szeletek, bőröstől
A közhiedelemmel ellentétben a lencsét nem szükséges
áztatni, 30-40 perc alatt puhára fő.
Miután a lencsét alaposan átmostam, és átnéztem, felteszem sós vízbe főni. A
vizet majd folyton pótolni kell, hisz a lencse megszívja magát. A főzővízbe
pottyantom egészben a megtisztított vöröshagymát, és a felkarikázott
sárgarépát. A só és a bors már az elején mehet bele, a babérlevél maradjon a
végére.
Amikor a lencse és a répa megpuhult, akkor a tejfölt elkeverem mustárral és belecsorgatom a lencsébe. Hagyom, hogy kicsit összerottyanjon, és már kész is. Lefedem, és hagyom kicsit pihenni, szépen besűrűsödik, nem szükséges liszt hozzá.
A lencse odakészítése után már a sonkaszeleteket be is dobhatom a 200 fokos sütőbe. 30 percig fólia alatt, majd 20 percig fólia nélkül szép pirosra sütjük. Mire a lencse összeérik, ez is kész lesz. Finom, és laktató étel.
Amikor a lencse és a répa megpuhult, akkor a tejfölt elkeverem mustárral és belecsorgatom a lencsébe. Hagyom, hogy kicsit összerottyanjon, és már kész is. Lefedem, és hagyom kicsit pihenni, szépen besűrűsödik, nem szükséges liszt hozzá.
A lencse odakészítése után már a sonkaszeleteket be is dobhatom a 200 fokos sütőbe. 30 percig fólia alatt, majd 20 percig fólia nélkül szép pirosra sütjük. Mire a lencse összeérik, ez is kész lesz. Finom, és laktató étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése