2013. augusztus 17., szombat

Joghurtos szilvatorta


Tésztához:
4 dkg margarin
20 dkg liszt
1 dl langyos tej
1 tk cukor
1 vaníliás cukor
½ csomag szárított élesztő
A töltelékhez:
50 dkg szilva
1 pohár natúr joghurt (bár a gyümölcsös is jó hozzá)
1 tojás
2 ek cukor
1 vaníliás cukor
fahéj


A tészta hozzávalóiból képlékeny tésztát gyúrunk, és hagyjuk kicsit pihenni.
Ha az élesztő beindult, akkor kerek formára nyújtom a tésztát és egy sütőpapírral kibélelt 26 cm átmérőjű tortaformába rakom. A lényeg, hogy 2-3 cm pereme is legyen a tésztának, hogy a töltelék a helyén maradjon. A tésztára szorosan, egymás mellé lefektetem a fél szilvákat, és a joghurtból, cukorból, tojásból és fahéjból álló keverékkel feltöltöm a formát.
180 fokon, kb. 30 percig sütöm. 

 Nehéz megállni, hogy forrón ne essünk neki, de jobban járunk, ha hűlt állapotban fogyasztjuk. Jó étvágyat!
by Flo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése