Tésztához:
4 dkg margarin
20 dkg liszt
1 dl langyos tej
1 tk cukor
1 vaníliás cukor
½ csomag szárított élesztő
A töltelékhez:
50 dkg szilva
1 pohár natúr joghurt (bár a gyümölcsös is jó hozzá)
1 tojás
2 ek cukor
1 vaníliás cukor
fahéj
A tészta hozzávalóiból képlékeny tésztát gyúrunk, és hagyjuk kicsit pihenni.
Ha az élesztő beindult, akkor kerek formára nyújtom a tésztát és egy
sütőpapírral kibélelt 26 cm átmérőjű tortaformába rakom. A lényeg, hogy 2-3 cm
pereme is legyen a tésztának, hogy a töltelék a helyén maradjon. A tésztára
szorosan, egymás mellé lefektetem a fél szilvákat, és a joghurtból, cukorból,
tojásból és fahéjból álló keverékkel feltöltöm a formát.
180 fokon, kb. 30 percig sütöm.
180 fokon, kb. 30 percig sütöm.
Nehéz
megállni, hogy forrón ne essünk neki, de jobban járunk, ha hűlt állapotban
fogyasztjuk. Jó étvágyat!
by Flo
by Flo
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése