2013. október 11., péntek

Tarhonyáshús, pöttyösben

A hagyományos ízek híveinek ajánlom.


Hozzávalók:

50 dkg sertés comb
3 közepes fej vöröshagyma
1 tv paprika
1 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika
1 ek piros arany
1 pörköltszaft kocka
2 bögre pirított tarhonya
őrölt kömény

A húst felkockázzuk, egyenlő darabokra, és alapossan megmossuk. A hagymát apróra vágjuk, és a felkockázott tv paprika társaságában kevéske olajon megdinszteljük. Jöhetnek rá a húskockák, kifehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot. mivel a paradicsom és a hús egy kis levet enged, hozzáadhatjuk a pirospaprikát, sót, borsot, a piros aranyat és a pörköltszaft kockát, amit jobban járunk, ha elmorzsolunk.
Szeretem a piros arannyal és a pörköltszaft kockával felturbózni a pörkölt alapot, finom ízt ad neki.
Jöhet 2 nagy pohár víz, hogy bőven ellepje a húst. Amíg a hús kb. 50 perc alatt megpuhul, addig megpiríthatjuk a tarhonyát. Nem szoktam olajat használni a pirításhoz, anélkül is szép színt kap, és nem tapad össze a tarhonya. A hús főzése közben pótoljuk az elvesztett folyadékot, hogy majd a tarhonyának legyen mit beinnia. Mielőtt beleborítjuk a tarhonyát, mindenképp kóstoljuk meg! A szétnyomott fokhagymát és a köményt ráérünk ekkor belerakni, így intenzívebb lesz az íze.
Tipp: A titkos hozzávalóm 1 tk mustár, ami megbolondítja a pörköltöt.
A tarhonyát néhány percig főzzük a hússal együtt, majd lefedjük és lehúzzuk a tűzről. 10 perc múlva fogyasztható is. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése