2013. szeptember 28., szombat

Gránátalmás ízbomba

Van, hogy nem a mennyiség a lényeg, hanem az ízvilág, amit pl ezek a kis falatkák tudnak nyújtani nekünk.
Nem nagy meló megcsinálni, gyors is, finom is. Csak egy baj van vele! Nagyon gyorsan elfogy!!!



Hozzávalók:
2 tojás fehérje
egy marék török mogyoró
1 kis doboz mascarpone
1 lime
1 gránátalma
pár kanál méz

Először a mogyorót késsel felaprítom és kicsit serpenyőben megpirítom. Felverem a tojásfehérjéket kevés cukorral, majd a kihűlt mogyorót hozzáadom. Sütőpapírra kanállal kis formákat csinálok és sütőben 180 fokon kb 10-15 percig halvány barnára sütöm.


A gránátalmát megtisztítom. A mascarponét habosra verem 1 lime levével, reszelt héjjával és pár kanál mézzel. Már csak annyi a dolgunk, hogy a kihűlt tojásfehérjés alapokra ráhelyezzünk egy kis krémet, a tetejére pedig gránátalmát. Nagyon kellemes ahogy a mogyoró és a gránátalma ropog ebben a jó kis krémfürdőben :)


A nagy fiam is odáig volt érte :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése