Kis mennyiségekben gondolkodtam, mivel nem tudtam, hogy máskor is szívesen ennénk-e belőle. Most már bánom, hogy nem nagyobb adagokat készítettem!:)
Csirkecomb
Só, bors
4-5 vöröshagyma
1 fej fokhagyma
A csirkecombokat bedörzsölöm sóval, borssal, és sütőzacskóba rakom az egész vöröshagymák, és a félbe vágott egész fej fokhagyma társaságában. 190 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütöm. Az óra leteltével a sütőzacskótól megszabadítom a combokat, és vajkockákat helyezek a tetejükre. 200 fokra tekerem a sütőt és 15-20 perc alatt megpirítom a bőrüket.
Gyömbéres szilva csatni
0,5kg magozott szilva
1 lilahagyma
1 ek reszelt gyömbér
0,5 ek fahéj
4-5 szegfűbors
2 ek nádcukor
Chilis cékla csatni
1 nagyobb cékla
1 alma
1 narancs leve és reszelt héja
1 csipet só
1 ek nádcukor
tört chilipaprika
1 csipet citrombors
1 tk zúzott koriandermag
2 ek vörösborecet
Lime-os, fokhagymás barack csatni
3 érett őszibarack
1 marék magozott szőlő
1 csipet só
1 csipet citrombors
1 tk római kömény
2 gerezd fokhagyma
1 lime leve és reszelt héja
1 csipet kurkuma
A
csatnik alapja ugyanaz. Egy pici olívaolajon a hagymát üvegesre párolom, és utána
helyezem a fazékba a gyümölcsöket. A szilvákat elég félbevágni, és amikor már
kicsit levet eresztettek lehet fűszerezni, cukrozni és lassú tűzön lekvár
állagúra főzni. Ez kb 40 perc.
A céklával már más a helyzet. Ezt érdemes lereszelni, az almával együtt, mert a főzési ideje több lehet, mint 1 óra. A fűszerezést a sóval kezdjük, hogy levet eresszen, utána jöhet a többi ízesítőanyag is. A chili mennyisége adja meg a csatni erejét.
A barackot kockára vágjuk, a szőlőt kimagozzuk, mehet a hagymára, jöhetnek a fűszerek, és a fokhagyma.( Ha egészben rakod bele,akkor érdemes a kés lapjával szétnyomni) 40 perc alatt lekvár állagúra fő.
A céklával már más a helyzet. Ezt érdemes lereszelni, az almával együtt, mert a főzési ideje több lehet, mint 1 óra. A fűszerezést a sóval kezdjük, hogy levet eresszen, utána jöhet a többi ízesítőanyag is. A chili mennyisége adja meg a csatni erejét.
A barackot kockára vágjuk, a szőlőt kimagozzuk, mehet a hagymára, jöhetnek a fűszerek, és a fokhagyma.( Ha egészben rakod bele,akkor érdemes a kés lapjával szétnyomni) 40 perc alatt lekvár állagúra fő.
Vajas kukorica
2 konzerv kukorica
4-5 csiperke gomba
1 kalifornia paprika
1 vöröshagyma
só, bors
1 ek vaj ( én teavajat használtam)
1 tk lestyán
2 konzerv kukorica
4-5 csiperke gomba
1 kalifornia paprika
1 vöröshagyma
só, bors
1 ek vaj ( én teavajat használtam)
1 tk lestyán
Amíg sül a comb, hűl a csatni, elkészítjük a kukoricát. Egy kis vajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, felaprított gombát és paprikát. Amikor kicsit már összeestek, jöhet a kukorica is. Só, bors, lestyán. Fedő nélkül kicsit megpirítjuk, és már kész is.
Flo
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése