2013. szeptember 4., szerda

Kókuszos brownie

Ez az a süti, ami, ha betartod az arányokat, akkor elsőre is tökéletes!
Hozzávalók a tésztához:

10 dkg. étcsokoládé

10 dkg. liszt
1/2 tk. sütőpor
2 ek. cukrozatlan kakaópor
1/2 cs. vaníliás cukor
10 dkg. cukor
2 tojás
1 dl. napraforgó olaj
1/2 dl. feketekávé

A töltelékhez:
10 dkg. kókuszreszelék
5 dkg cukor
1/2 cs. vaníliás cukor
1 tojás
2 ek. tejföl.

A tojást a tejföllel és a cukorral jól elkeverünk, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket meg a vaníliás cukrot.
Kivajazunk és lisztezünk egy kisebb kerek tortaformát.
A sütőt előmelegítjük 190 C fokra.
A csokit kis darabokra vágjuk és a lisztbe keverjük a sütőporral, cukorral, átszitált kakaóporral.
Egy másik tálban felverjük a tojásokat, hozzákeverjük az olajat, és a kávét.
Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és jól összedolgozzuk.
A tészta felét a tortaformába simítjuk, erre halmozzuk a kókuszos masszát, majd a tetejére kerül a tészta másik fele.
A sütőben 20 perc alatt tökéletesre sül. A brownie akkor a legtökéletesebb, ha a belseje még langyosan még kissé folyós, de nem túl híg. Isteni desszert! Most faltam be belőle egy jó adagot!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése