2013. augusztus 26., hétfő

Tárkonyos karalábéraguleves

A tárkony az egyik legkedvesebb fűszernövényem. Egy ragulevesnél a tárkony tartalmasabb ízélményt biztosít.


1 kisebb csirkemell
2 répa
2 petrezselyemgyökér
2 közepes karalábé
2 kisebb burgonya
1 marék rizs
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis poharas tejföl
1 ek liszt
só,bors, tárkony (esetleg húsleveskocka)

A répát és a petrezselymet felkarikázom, a karalábét és a krumplit felkockázom, nagyjából egyforma méretűre. A husival sem járok el másképp. Az ízfokozás érdekében a csirkemellet néhány csepp olajon egy fazékban csupán fehéredésig pirítom. Ráhalmozom a felaprított zöldségeket, és az egész fej, tisztított vöröshagyma és fokhagyma társaságában kb. 40 perc alatt, lassú tűzön puhára főzöm.
Amikor minden megpuhult ízlés szerint ízesítem sóval, borssal, és tárkonnyal. A tárkony íze elég erőteljes, így kisebb adaggal kezdjük, kóstoljuk, és ha szükséges, akkor szórjunk még bele egy keveset. Az ízesítés után jöhet a marék rizs.
A tejfölt, a kanál liszttel csomómentesre elkeverem, és lassan belecsorgatom a levesbe, amit közben kavargatok. Kész is! Jó étvágyat!
by Flo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése