2013. augusztus 29., csütörtök

Pestós csirkesaláta

Egy kis fűszeres husi minden "nyúltápot" feldob.




Hozzávalók:
1 csirkemellfilé
1 zacskó saláta keverék
2-3 darab tegnapi (vagy az napi?) héjában sült burgonya
póréhagyma, ízlés szerint
3-4 lucullus paradicsom
1 kis pohár tejföl
3 ek majonéz
só, bors
fél tasak Kotányi fokhagymás-chilis pesto (nem csak tésztákhoz)
1 dl olívaolaj


A csirkemellhez tökéletes pác a Kotányi újdonsága, nekünk legalábbis nagyon bejött. A felcsíkozott (vagy felkockázott) csirkemellet leöntjük az olajjal, és a pesto alappal alaposan összeforgatjuk. Egy kis sót is elbír, de ha kétségeink vannak, először kóstoljuk meg a port, és úgy döntsünk a fűszerezésről.
Amíg a husi magába szívja az ízeket, addig előkészítjük a salátát. Én tányérokra adagoltam, 2 személyre így egyszerűbb. Ha több személyre tervezed, akkor természetesen az adagokat is növelni kell, és jobban jársz, ha a zöldeget egy külön tálba összekevered, és mindenki szed magának, amennyi tetszik. A pórét felkarikázzuk, a krumplit, paradicsomot felkockázzuk, ez is mehet a salátakeverékhez . Összekeverjük a tejfölt a majonézzel, és külön tálkába az asztalra helyezzük.
A fűszeres csirkét egy serpenyőben megpirítjuk, és frissen, melegen tálaljuk, a tányérokra halmozott zöldek tetejére. Jöhet rá az öntet, és kész is. Finom, laktató, de mégis könnyű étel.
by Flo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése