2013. augusztus 27., kedd

Varázsoljunk a grillen!

Egy siófoki faházikóban töltöttünk el a párommal egy egész hetet. Az önellátás mellett döntöttünk, és milyen jól tettük! Több este is előkaptuk a grillünket, hogy vacsorát készítsünk egy-egy hideg sör társaságában.  Egyik alkalommal egy jó barátunk is leruccant hozzánk. Gondoltuk meglepjük. Még most is összefut a nyál a számban!



A pácolás tekintetében a sertéshús macerásabb, mivel több időt kell töltenie az ízes lében. Javaslok legalább 12 órát, de a 48 óra még jobbat tesz neki.

Egy fél méteres oldalas pácolásához
4 ek mustár
4-5 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
só, bors
Ne féljünk maszatolni, tessék belemasszírozni a husiba a cuccost!

A másik sláger a fasírt rudacska. Hozzávalók:
0,5 kg darált sertéslapocka
1 tojás
annyi zsemlemorzsa, amennyit felvesz
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
pirospaprika, só, bors, kakukkfű

A darálthusit jól összedolgozzuk a többi adalékanyaggal és rudakat sodrunk belőle. Nem kell túl bonyolítani, a lényeg, hogy kb. egyforma méretűek legyenek, így egyszerre lesznek kész.
Ha egy kis extrát is szeretnél, akkor az épp grilleződő husikat takard le bacon szeletekkel.  Isteni sörkorcsolya a sült bacon.



Amerikai filmekben láttam, hogy csőkukoricákat is grilleznek, innen vettem az ötletet. Természetesen előtte megfőztem őket, és még forrón apró vajkockákat tettem rájuk, tengeri só kíséretében, ami szépen, a szemek közé olvadt, így segítve a grill munkáját.
A nagy pácolásban majdnem elfelejtkeztem a köretről, így gyorsan kellett valamit kitalálnom.
Főtt tészta, tejföl, fokhagyma és só. Ennyi.
A képek nem főzőcskemagazinba illőek, de azt hiszem, ti értékelni tudjátok.
Ugyan a grillszezon hivatalosan, lassan véget ér, én úgy gondolom, hogy amíg nem fagy, addig bármikor nekiláthatunk. Legfeljebb a hozzáillő jéghideg sört kell átgondolni…
by Flo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése